FOG FÖR OFOG 9.3-31.3

Vi fortsätter husera på Rådhusesplanaden 7  i samarbete med fastighetsägaren Umehem och presenterar utställningen FOG FÖR OFOG 

Ur händerna på Emma Ewadotter och Karin Rådin kommer broderier och målningar fulla av okynnig lekfullhet, humor och djärva uttryck.  

I Rådins naivistiska målningar växer en värld av berättelser fram. Brudar på äventyr kör motorcykel och klättrar i berg med leoparder. En fågel transporterar ett lejon bort i fjärran. Figurer reser sig och ger sig ut på vandring.  Måleriet bär spår av trevanden och ger intryck av en konstnärs lyhördhet inför det pågående skeendet där karaktärerna som dyker upp i färgen får göra som de vill. 

I Ewadotters verk letar sig broderier ut över bonader, dörrsmycke, vantar och suspensoar.  Hantverket och detaljrikedomen är imponerande. Bekanta symboler som det allseende ögat och döskallar organiseras bland paljetter och vilda växter i ett manér som ger känsla av både kontroll och brist därav. 

Verken i FOG FÖR OFOG väcker tankar om hur vi registerar våra historier: kärleken, döden och allt viktigt fog och ofog däremellan.

Utställningen är öppen för allmänheten 9.3-31.3 Lördagar och söndagar kl.12-15

Önskas visning utanför dessa tider, kontakta konstnärerna:

Emma Ewadotter 070-2331237
Karin Rådin 073-8019725