PROPPA, ÖKA OCH STÅ UT

Galleri Socker presenterar stolt årets första utställning och två konstnärer baserade i Umeå: Hanna Holmgren och Linnea Norén. Bägge konstnärerna arbetar med former hämtade från den mänskliga kroppen, och skapar verk som på olika sätt påminner oss om vår kroppslighet och den fysiska skapandeprocessen. 

Hanna Holmgrens konst är full av små tålamodskrävande upprepningar som tillsammans skapar stora helheter. Arbetet är detaljerat, precist, tidskrävande, och bär därigenom en performativ aspekt. Hos Galleri Socker visar Holmgren en serie broderier. Ur ett kontrollerat och metodiskt arbete växer världar fram stygn för stygn. Linjer slingrar sig fram och tillbaka runt om sig själva i en organisk matematik.

 

I Linnea Noréns verk tyglas fladdriga tyger med färg och stoppning. Korviga, krökta, skeva former målar upp krumbuktande, kämpande och skaviga kroppar som förhåller sig till sig själva och varandra. Med verket ’Livmodern är platt’ får vi en ingång till hennes konstnärskap- en quiltad textil broderad med en tillkämpad strof som är komisk, sorglig och mänsklig.
 

PROPPA, ÖKA OCH STÅ UT har vernissage för särskilt inbjudna 18/1 kl. 17-21 Därefter öppet för allmänheten 19, 20, 26, 27/1 kl.12-16

Tack till Studieförbundet Bilda och Uman Fastigheter AB!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev här

________________________________

Möjlighet finns till förhandsvisning för journalister 18/1, och för konstföreningar utöver ordinarie öppettider. Tid avtalas direkt med konstnärerna:

Linnea Norén

noren.linnea@hotmail.com

073 8425335 

Hanna Holmgren

hannamatildaholmgren@gmail.com

070 3365273